You are currently viewing Ministrul Apărării se află într-o vizită oficială în Franța

Ministrul Apărării se află într-o vizită oficială în Franța

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, efectuează, în perioada 19-21 iunie, o vizită oficială în Franța, la invitația omologului francez, Sébastien Lecornu, informează MApN.

Agenda oficialului român include convorbiri bilaterale planificate cu ministrul Lecornu și participarea la conferința cu tema European Air and Missile Defence, un important eveniment organizat de Ministerul francez al Apărării la Paris, la care vor lua parte un număr însemnat de miniștri ai apărării și înalți oficiali din țările aliate și partenere.

De asemenea, la invitația părții franceze, ministrul român al apărării va vizita Salonul Aeronautic de la Le Bourget.

La acest eveniment, la care sunt înregistrați peste 2.400 de expozanți reprezentând industria de apărare din 49 de țări, oficialul român va vizita principalele standuri ale companiilor românești prezente, precum AEROSTAR,  ale expozanților din industria de apărare franceză precum Naval Grup sau MBDA, ale celorlalte țări reprezentative europene, cât și din regiunea Asia-Pacific și Orientul Mijlociu.

În cadrul evenimentului, ministrul român va avea întrevederi cu omologul israelian, Yoav Gallant, cu comandantul Comandamentului Aerian Aliat, general James B. Hecker, precum și cu o serie de reprezentanți ai celor mai importante firme din industria de apărare care expun la Salonul Aeronautic din Franța.

Vizita lui Tîlvăr la Paris are loc și în contextul în care țările NATO continuă discuțiile pentru pregătirea deciziilor de la summitul aliat de la Vilnius, de luna viitoare. Săptămâna trecută, la reuniunea miniștrilor apărării, statele NATO nu au ajuns la un consens privind planurile de apărare regionale și implementarea unui nou model de forțe pentru a descuraja orice potențială amenințare.

Editor: I.F.A.