You are currently viewing Andrei Cordoș și Dragoș Militaru, principalii piloni pentru reconstrucția echipei Chindia Târgoviște

Andrei Cordoș și Dragoș Militaru, principalii piloni pentru reconstrucția echipei Chindia Târgoviște

Chindia Târgoviște are o nouă echipă de conducere, mandatată să readucă echipa pe prima scenă a fotbalului românesc. Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, unul dintre principalii finanțatori ai clubului, a anunțat, astăzi, că Andrei Cordoș este noul Președinte Executiv al clubului. Fostul fotbalist a fost manager general la Universitatea Cluj, pe care a și promovat-o în Superligă, și a declarat, în conferința de presă desfășurată, în această dimineață, la stadionul „Eugen Popescu” că proiectul Chindia trebuie reconstruit de la zero, alături de suporteri, de fotbaliști care să vină cu sufletul la echipă, de autorități, dar și de oamenii de afaceri.

„Toate discuțiile s-au purtat până în momentul de față pe un timp foarte scurt și am analizat toate soluțiile. Îmi doresc ca împreună cu domnul vicepreședinte să realizăm ce ne propunem. Dacă din punct de vedere sportiv sunt convins că ne vom atinge obiectivele, primul obiectiv este playoff-ul și am rugămintea ca suporterii să vină în continuare lângă echipă, vom avea avantajul de a începe să lucrăm acasă, ne vom creiona un lot și veți vedea că jucătorii care vor veni vor trebui să demonstreze că vin cu sufletul la această echipă, Dragoș Militaru este un antrenor care nu acceptă decât implicare 100% (…) în momentul de față avem de recuperat dar în momentul de față ne ajută și timpul, pentru că dacă vor veni alături de noi și vor înțelege oamenii de afaceri în Târgoviște, vom reuși împreună să aducem această echipă pe prima scenă a fotbalului românesc”, a precizat Cordoș.

Astăzi a fost prezentat și noul antrenor al echipei. Este vorba despre Dragoș Militaru, în vârstă de 33 de ani, care a fost votat anul trecut cel mai bun antrenor de liga a II-a. Militaru a debutat ca antrenor principal, în vara anului 2019, în Liga 3, la Luceafărul Oradea, moment în care a devenit cel mai tânăr antrenor principal din primele trei divizii ale fotbalului din România. După șase luni, a plecat la Unirea Dej, pe care a reușit să o califice în eșalonul secund în 2021.

„Mulțumesc celor care au avut în încredere în mine și în ceea ce pot să fac. Nu cred că este cel mai bun moment din ultimii patru ani, din punct de vedere sportiv pentru echipă, știm toți asta, dar în viața oricărei echipe există și momente de genul, dar n-aș vrea să ne mai gândim la ce a fost ci la ce urmează și pentru ce am fost adus. Pentru mine, este un mediu în care-mi pot expune ideile și să-mi continui munca din ultimii 3-4 ani și de aceea am ales să vin aici, unde avem un obiectiv. Îmi doresc lucruri mărețe și am pretenții atât de la mine, cât și la echipă”, a precizat noul antrenor al Chindia Târgoviște, care a precizat că la Târgoviște sunt condiții de Liga I.

AUTOR: F.S.