You are currently viewing Cod Galben de instabilitate atmosferică, în zona montană a județului Dâmbovița. Disconfort termic ridicat, în restul teritoriului.

Cod Galben de instabilitate atmosferică, în zona montană a județului Dâmbovița. Disconfort termic ridicat, în restul teritoriului.

Zona montană a județului Dâmbovița este din nou sub avertizare meteorologică Cod Galben. De astăzi, de la ora 11.00, până diseară la ora 22.00, sunt prognozate perioade cu instabilitate atmosferică în zona de munte. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. Începând de mâine seară (23 iunie) instabilitatea atmosferică se va accentua dinspre regiunile vestice și va cuprinde toată țara.

În restul teritoriului ester în vigoarea o atenționare de disconfort termic ridicat, joi (22 iunie) în regiunile vestice și sud-vestice, vineri în toate zonele de câmpie și pe arii restrânse în cele deluroase, iar sâmbătă cu precădere în sud și est, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Potrivit ANM, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade, iar la câmpie va fi caniculă.

AUTOR: F.S.