You are currently viewing La Școala Gimnazială Gura Șuții se desfășoară Atelierele de vară „Șotron”

La Școala Gimnazială Gura Șuții se desfășoară Atelierele de vară „Șotron”

O altfel de săptămână la Școala Gimnazială Gura Șuții, care a bucurat deopotrivă copii și cadre didactice. În comunitatea dâmbovițeană au loc Ateliere de vară „Șotron”, care au reunit zilele trecute educatoare din diferite județe ale țării, formatori, directori, inspectori școlari, artiștii finlandezi de la Sirkuskiertue Romaniaan – Circus Art Caravan, scriitori, dar mai ales preșcolarii din grădinițelele din zonă. A fost o săptămână de poveste, la Atelierele Regionale, organizate de Asociația OvidiuRO.

Programul Atelierele de Vară „Șotron” a ajutat, în ultimele două decenii, sute de profesori și mii de copii din comunități defavorizate să beneficieze de experiențe noi de învățare. OvidiuRO oferă profesorilor, care participă în mod voluntar la aceste ateliere, instrumentele care încurajează colaborarea, autonomia și abilitățile de gândire critică la copii.

Atelierele de Vară „Şotron” sunt un modul educaţional susţinut de OvidiuRO an de an, pe perioada vacanţei de vară, cu un impact major asupra copiilor, profesorilor şi părinţilor din comunităţi rurale şi urbane defavorizate. În timpul verii, profesorii voluntari susţin activităţi atât cu copiii de grădiniţă, cât și cu cei din învățământul primar, care au nevoie de intervenții remediale, după un format pregătit de OvidiuRO şi diseminat în urma a numeroase training-uri.

AUTOR: F.S.