You are currently viewing Rezultate comparabile cu cele de anul trecut, în județul Dâmbovița, după afișarea primelor note, la sesiunea de vară a Bacalaureatului

Rezultate comparabile cu cele de anul trecut, în județul Dâmbovița, după afișarea primelor note, la sesiunea de vară a Bacalaureatului

Zi cu emoții pentru absolvenții de liceu. Astăzi s-au afișat primele rezultate la Bacalaureat, înainte de contestații. Situația este prezentată în format anonimizat, ceea ce înseamnă că pe pagina online dedicată apar coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat a primit la susținerea probelor scrise codul specific.

Rata de promovare, la nivel național este 72,8%, faţă de 73,3% anul trecut. Județul Dâmbovița se situează sub media pe țară, cu un procent de 69,4%, promovabilitate din promoția curentă. Situația este comparabilă cu cea de anul trecut când procentul final după prima sesiune a Bacalaureatului a fost de 69.74%.

 

 

Harta promovare bac

Tot astăzi, până la ora 18:00, se pot depune contestațiile. Acestea fie sunt depuse personal la unitatea unde a fost susținut examenul, fie se transmite prin email, la adresa special pusă la dispoziție în acest scop, în același interval de timp. Recorectarea va fi făcută între 4 și 6 iulie 2023, iar rezultatele finale de Bacalaureat 2023 vor fi făcute publice pe 7 iulie. Cei care pică examenul în prima sesiune mai au o șansă la a doua sesiune, cea de toamnă. Înscrierile pentru sesiunea de toamnă se vor face în perioada 17-24 iulie 2023. Probele scrise vor avea loc între 16 și 21 august 2023, iar primele rezultate vor fi afișate pe 25 august 2023.

AUTOR: F.S.