You are currently viewing Ungaria spune că va aproba intrarea Suediei în NATO doar după Turcia

Ungaria spune că va aproba intrarea Suediei în NATO doar după Turcia

Ungaria va ratifica aderarea Suediei la NATO abia după ce Turcia, cealaltă țară care se opune mutării, va semnala că este pregătită și ea să facă acest lucru, a declarat marți ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, citat de Bloomberg.

Dacă există mișcare acolo [de partea turcă], atunci bineînțeles că ne vom respecta angajamentul că Ungaria nu va întârzia aderarea vreunei țări”, a declarat șeful diplomației ungare în cadrul unor comentarii făcute pentru presa de la Budapesta.

El a mai spus că va ține legătura „aproape și continuu” cu omologii din Turcia în următoarele zile și că a avut deja numeroase discuții cu ministrul turc de externe, Hakan Fidan.

Fidan a fost ales de președintele recep Erdogan să conducă diplomația turcă în noul său cabinet.

Atât Ungaria, cât și Turcia, se află sub presiuni din partea partenerilor NATO pentru a renunța la obiecțiile față de aderarea Suediei la NATO înaintea summitului de la Vilnius ce va avea loc săptămâna viitoare.

Peter Szijjarto a mai spus marți că Budapesta se va mai consulta „cu suedezii, precum și liderii NATO” în următoarele zile pentru a încerca să depășească impasul.

Editor: I.F.A.