You are currently viewing Ionel Petre: Pastilele de iod în valoare de 6 milioane de euro EXPIRĂ în depozite

Ionel Petre: Pastilele de iod în valoare de 6 milioane de euro EXPIRĂ în depozite

A trecut un an de la începutul campaniei de distribuire a pastilelor de iod, timp în care din cele 30 de milioane de pastile produse au fost distribuite sub 1 milion. Celelalte comprimate expiră în depozite, iar farmaciile vor înceta să le mai distribuie la finalul acestui an. Costurile totale ale acestei campanii dezastruoase se ridică la 6 milioane de euro, bani plătiți de Ministerul Sănătății pentru producerea acestor pastile. După toate acestea, Alexandru Rafila dă vina pe români, care nu conștientizează pericolul nuclear. Politicianul Ionel Petre, este însă de părere că întreaga poveste este „un alt eșec marca Rafila”.

Asta în țara în care bunicii noștri fac credit să cumpere câteva kilograme de carne și un cozonac pentru masa de Crăciun, în care nu avem bani pentru educația copiilor noștri, în care ne mor rudele și prietenii în spitale din lipsă de medicamente și aparatură medicală.

Astăzi aflăm de un alt eșec al guvernării PSD+PNL: marca RAFILA! Asta în continuarea demersurilor sale de blocare a planului național anticancer.

E așa greu să estimeze ce nevoi avem astfel încât să cumpere cât ne trebuie?!
Cantități imense de iod expiră, după ce ministrul Sănătății a decis achiziționarea a milioane de pastile de care nu am avut nevoie.

6 milioane de euro din bani publici care se adaugă achizițiilor de miliarde din pandemie, despre care nu a mai vorbit nimeni și pe care nu le mai verifică nimeni: vaccinuri, izolete, măști.
Singurele realizări notabile ale mărețului Rafila se pare că se concretizează în vizitele turistice pe care le face pe banii noștri!

Rușine, domnule ministru Rafila! Alte milioane de euro din banii românilor, pe apa sâmbetei”, scrie Secretarul general al Partidului Republican din România, pe pagina sa de socializare.

AUTOR: F.S.