You are currently viewing Peste 800 de kg de trufe, confiscate de poliţiştii din Mureș

Peste 800 de kg de trufe, confiscate de poliţiştii din Mureș

Poliţiştii au confiscat, de la un bărbat din judeţul Mureş, peste 800 kilograme de trufe pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă, a informat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Iași.

Bărbatul se afla la volanul unei autoutilitare înmatriculată în Harghita şi a fost oprit pentru control în localitatea Sascut.

Din verificările efectuate a reieşit faptul că în interiorul autoutilitarei se aflau mai multe cutii în care erau depozitate trufe, iar pentru acestea conducătorul autoutilitarei, angajat al unei societăţi comerciale de profil, din judeţul Harghita, nu a putut prezenta un aviz de însoţire sau alte documente care să ateste proveniență legală a mărfii.

Poliţiştii au dispus măsura ridicării în vederea confiscării a cantităţii de 836 kilograme trufe în valoare de peste 200.000 lei şi predarea acesteia Ocolului Silvic Căiuţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, agentul şef adjunct Gabriel Dumitrache.

Societatea în cauză a fost sancţionată cu amendă în valoare totală de 5.000 lei.

Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea modului în care societatea comercială a intrat în posesia trufelor.

Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Biroului Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol Bacău şi a personalului din cadrul Ocolului Silvic Căiuţi.

Editor: I.F.A.