You are currently viewing Șapte persoane bănuite de trafic de droguri au fost arestate la Sibiu

Șapte persoane bănuite de trafic de droguri au fost arestate la Sibiu

Şapte persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, iar o alta a fost plasată sub control judiciar, timp de 60 de zile, acestea fiind bănuite de trafic de droguri, a anunţat vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Sibiu, Elena Welter, citată de Agerpres.

Faţă de 7 persoane s-a luat măsura arestării preventive pentru o perioada de 30 de zile, iar o persoană a fost plasată sub măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Cercetările in acest caz continuă”, a precizat Elena Welter.

Potrivit IPJ Sibiu, poliţiştii şi procurorii DIICOT au efectuat joi,12 percheziţii în judeţele Sibiu şi Alba, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi mare risc, fiind audiaţi 42 de martori şi opt persoane au fost reţinute.

La data de 5 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, au efectuat 12 percheziţii domiciliare, în judeţele Sibiu şi Alba, la persoane bănuite trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Din cercetări a reieşit că, din anul 2021 şi până în prezent, persoanele bănuite ar fi comercializat în mod repetat, droguri de risc şi mare risc şi substanţe cu efect psihoactiv, unor consumatori, inclusiv minori. Pe lângă persoanele bănuite, la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, precum şi la sediul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu, 42 de persoane au fost conduse pentru audieri, în calitate de martori”, a precizat joi, Elena Welter.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat „mai multe plicuri cu substanţă cristalizată, porţionată pentru vânzare, recipiente conţinând cannabis şi haşiş, cântare electronice de precizie, telefoane mobile şi alte sisteme informatice, susceptibile a fi fost folosite în activitatea infracţională, 595 de euro şi 14.415 lei, precum şi alte mijloace de probă. Ca urmare a probatoriului administrat în cauză, până la acest moment, faţă de 8 persoane, 6 bărbaţi şi 2 femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, toate din judeţul Sibiu, a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore”, se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu.

Editor: I.F.A.