You are currently viewing Titus Corlățean, a participat, în aceste zile, la „Congresul Mondial pentru studiul comparativ al civilizațiilor”

Titus Corlățean, a participat, în aceste zile, la „Congresul Mondial pentru studiul comparativ al civilizațiilor”

Senatorul de Dâmbovița, Titus Corlățean, a participat, în aceste zile, la „Congresul Mondial pentru studiul comparativ al civilizațiilor”. Manifestarea de prestigiu a fost organizată la București de Societatea Internațională pentru studiul comparativ al civilizațiilor, Asociația pentru politici și istorie din Asia și Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”.

„Congresul a reunit profesori universitari și cercetători din „think-tank”-uri, institute de cercetare, universități prestigioase din Statele Unite ale Americii (Arizona State University, Western Michigan University, Soka University of America, UCLA, University of Mariland, Charles University), Europa, Asia și America Latină. Bineînțeles că și din România și Republica Moldova…
Am avut o prezentare la Panelul rezervat temei referitoare la „Globalizare, state suverane, Securitatea umană și națională și ciocnirea civilizațiilor”. Am abordat subiectul: „Multilateralism and accountability versus impunity in international relations”. Cu o evidentă sursă de inspirație din criza gravă de securitate din regiunea Mării Negre… Poate nu întâmplător cele mai multe comentarii și întrebări le-am primit, în cadrul dezbaterilor care au urmat, din partea profesorilor de la universitățile americane. Am fost onorat”, transmite președintele Comisiei de politică externă din Senatul României.

AUTOR: F.S.