You are currently viewing Radu Popa: Ceea ce s-a întâmplat în centrele de îngrijire și asistență din Ilfov si din S3 este revoltător și iese din condiția umană

Radu Popa: Ceea ce s-a întâmplat în centrele de îngrijire și asistență din Ilfov si din S3 este revoltător și iese din condiția umană

Drama celor 100 de bătrâni chinuiți din centrele în care ar fi trebuit să fie îngrijiți, în București și Voluntari a șocat întreaga țară…mai puțin pe cei care se fac vinovați de aceste orori și care pot fi numiți oricum, mai puțin oameni. Ceea ce s-a întâmplat acolo este revoltător și iese din condiția umană, iar vinovații trebuie să suporte cele mai dure sancțiuni legale este de părere deputatul de Dâmbovița, Rradu Popa.

„Ceea ce s-a întâmplat în centrele de îngrijire și asistență din Ilfov si din S3 este revoltător și iese din condiția umană!
Cei vinovați de aceste atrocități comise împotriva unor persoane vulnerabile trebuie să suporte cele mai dure sancțiuni legale. Văd ca sunt unii care încearcă să explice inexplicabilul. Nu se pot accepta alte explicații decât cele date in fata procurorilor!
Premierul Marcel Ciolacu a dispus o acțiune de control la nivel național, organizată de cinci instituții cu atribuții în acest domeniu, în toate centrele de acest gen, care beneficiază de finanțare de la bugetul de stat. Premierul a solicitat sancțiuni severe în cazurile în care abaterile constatate au pus în pericol viața și sănătatea persoanelor vulnerabile din aceste centre”, subliniază social-democratul.

Referatul de arestare al procurorilor DIICOT în dosarul „Lagărele” Ilfovului conține o serie de elemente care subliniază tratamentele inumane la care au fost supuse victimele, transmit jurnaliștii Buletin de București care au publicat, împreună cu Centrul de Investigații Media, ancheta de presă de la care a pornit investigația procurorilor. Dincolo de înfometare, batjocură și exploatarea financiară, victimele au fost sedate, pentru a-și petrece mare parte din zi dormind, deși acuzau dureri abdominale, iar insecticide pentru ploșnițe și păduchi, care colcăiau pe bieții bătrâni, au fost date după ureche, inclusiv pe hainele celor internați.

Nu am nicio milă pentru ticăloșii care au creat aceste Azile ale Groazei. Iar faptul că așa ceva a fost posibil ne arată că avem de-a face cu o problemă de fond, de sistem, un sistem corupt și inert. Acesta este adevărul. 

La fel ca dvs, am văzut infractori, sunt peste tot în lume. Dar asemenea ticăloși, asemene cruzime, oameni dezumanizați total, cred că nimeni nu era pregătit pentru așa ceva. La fel, să vedem funcționari publici complici, care în loc să fie de partea acestor oameni, s-au vândut acestor ticăloși.

Avem trei priorități: toate centrele pentru copii, persoane vârstince sau cu dizabilități, de stat sau private, trebuie verificate și reanalizate toate autorizațiile. Termenul va fi foarte scurt, o săptămână, sub coordonarea prefecților”, a declarat, astăzi, pe acest subiect premierul Marcel Ciolacu, după o întâlnire la guvern cu mai mulți miniștri pe tema azilelor groazei.

AUTOR: F.S.