You are currently viewing Continuă montarea celor 28 de noi stații pentru călători, în municipiul Târgoviște

Continuă montarea celor 28 de noi stații pentru călători, în municipiul Târgoviște

Continuă montajul noilor stații de călători destinate municipiului Târgoviște. Potrivit primarului, Cristian Stan, în prima etapă 28 de astfel de locații vor fi instalate în oraș, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile. Municipiul dâmbovițean își întregește astfel dotările care îi asigură una dintre cele mai moderne infrastructuri de transport local din România.

Obiectivele de investiții amintite marchează o schimbare majoră față de situația din prezent, facilitățile oferite nefiind cu nimic mai prejos în raport cu ceea ce găsim în orașele europene importante.

Stațiile au o lungime de 6 m, dispun de touch screen monitor (dimensiune display 125 cm., ecran tactil, grosime sticlă 8 mm, sticla fiind călită, rezistentă la explozie, anti-ultraviolete, reflexie scăzută, transmisie a luminii peste 97%), vor fi dotate cu panou de informații digital (dimensiune modul: 256×128 mm, luminozitate: maxim 6000 cd/m2, reglabilă cu senzor crepuscular încorporat, ce afișează indicativul traseului de transport public, direcția și timpul de așteptare), sistem fotovoltaic cu o putere instalată de minim 2 kW (are in componență 6 panouri fotovoltaice), router wi-fi, camere de luat vederi, prize USB.

Toată structura metalică este protejată anticoroziv și vopsită în câmp electrostatic cu pulberi.

Principala sursa de alimentare cu energie electrică este reprezentată de kit-ul fotovoltaic, integrat în structura stației de autobuz”, precizează Cristian Stan.

AUTOR: F.S.