You are currently viewing Urmează o săptămână cu controale în centrele de asistență socială dâmbovițene

Urmează o săptămână cu controale în centrele de asistență socială dâmbovițene

Încep controalele în centrele de asistență socială, după scandalul azilelor groazei, care a şocat o ţara întreagă. Premierul Marcel Ciolacu a convocat ieri o sedinţă la Palatul Victoria, iar apoi ministrul Dezvoltării a avut şi el o videoconferinţă cu toţi preşedinţii de consilii judeţene.

Concluzia este că toate centrele de îngrijire şi asistenţă pentru persoanele vulnerabile din România urmează să fie verificate, în următoarea săptămână. Ordinul a fost dat de către Adrian-Ioan Veştea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, care le-a a reamintit autorităţilor publice locale că trebuie să asigure spaţii de cazare conforme, alimentaţie corespunzătoare, adaptată nevoilor fiecărei persoane, acces oportun la servicii medicale optime, precum şi facilităţi de recreere şi recuperare medicală.

Vă solicit să dispuneţi măsuri urgente şi să verificaţi toate centrele de pe raza administrativă a judeţelor dumneavoastră, astfel încât, în maximum o săptămână, să avem o situaţie reală referitoare la ce se întâmplă în toate aceste instituţii!

Nu vor fi tolerate nicio abatere de la proceduri, nicio justificare şi nicio scuză! Este imperios necesară implicarea, cu seriozitate şi responsabilitate, a tuturor funcţionarilor din domeniul asistenţei sociale, astfel încât să răspundem aşteptărilor tuturor persoanelor vulnerabile care au nevoie de noi toţi.

Pentru că absolut toţi suntem responsabili de siguranţa şi bunăstarea acestora!”, a transmis ministrul Dezvoltării.

Primul care a anunțat aceste controale a fost premierul Marcel Ciolacu, în cadrul unei întâlniri avute tot ieri cu mai mulţi miniştri şi responsabili.

Nu am nicio milă pentru ticăloşii care au creat aceste azile ale groazei, iar faptul că aşa ceva a fost posibil ne arată că avem de-a face cu o problemă de fond, un sistem corupt şi inert. Am văzut infractori sunt peste tot în lume, de asemenea ticăloşi, oameni dezumanizaţi total. Cred că nimeni nu era pregătit pentru aşa ceva. La fel să vedem funcţionari publici complici care s-au vândut acestor ticăloşi.

Avem trei priorităţi: toate centrele pentru copii, vârstnici şi dizabilităţi vor fi verificate iar autorizaţiile lor reanalizate, în decurs de o săptămână, acţiunea de verificare urmând a se face sub coordonarea prefecţilor.

Solicit autorităţilor toleranţă zero faţă de grupurile infracţionale care au jefuit aceste persoane total neajutorate. În afara de tratamentul la care au supus aceste persoane, le-au furat şi bunurile, casele şi pensiile”, a precizat prim-ministrul.

AUTOR: F.S.