You are currently viewing Vezi sfaturile ISU Dâmbovița, în contextul temperaturilor caniculare prognozate de meteorologi

Vezi sfaturile ISU Dâmbovița, în contextul temperaturilor caniculare prognozate de meteorologi

În contextul valului de căldură care va afecta în următoarele zile și județul nostru și al informării de caniculă emis de ANM, ISU Dâmbovița transmite o serie de recomandări, pentru populație.

❗️ Evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 – 18.
❗️Purtaţi pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.
❗️Consumți zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.
❗️Nu consumaţi alcool deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.
❗️Evitaţi băuturile cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase).
❗️Consumaţi fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii), deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.
❗️Aveţi grijă de persoanele dependente de voi (copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi) oferindu-le, în mod regulat lichide, chiar dacă nu vi le solicită.
❗️Păstraţi contactul permanent cu vecini, rude, cunoştinţe care sunt în vârstă sau cu dizabilităţi, interesandu-vă de starea lor de sănătate.

AUTOR: F.S.