You are currently viewing Președintele CJD a participat la ședința Comitetului European al Regiunilor

Președintele CJD a participat la ședința Comitetului European al Regiunilor

Săptămâna trecută, în calitate de membru al delegației României în Comitetul European al Regiunilor, președintele CJD, Corneliu Ștefan a participat, alături de alți președinți de consilii județene, dar și de reprezentanți ai asociațiilor municipiilor, orașelor și comunelor din țară, la sesiunea plenară a forului european de la Bruxelles. Discuțiile au fost axate pe teme actuale, atât de securitate și economie, dar printre priorități s-au aflat și probleme de mediu, cu impact asupra sănătății comunităților.

S-a discutat despre necesitatea modificării legislația europene privitoare la epurarea apelor uzate și calitatea aerului înconjurător, revizuirea la jumătatea perioadei a cadrului financiar european, dar și rolul pe care îl au autorităților locale și regionale în procesul de extindere a Uniunii Europene.
Totodată, pe agenda de lucru s-a regăsit și înființarea, organizarea și stabilirea modului în care va funcționa Grupul de Prietenie al delegațiilor României și Regatului Țărilor de Jos.
Cooperarea la nivel european este deosebit de importantă în actualul context economic, întărirea relațiilor diplomatice fiind un aspect care va duce la dezvoltarea mediului de afaceri și la atragerea de noi investitori în România și în județul Dâmbovița”, transmite Corneliu Ștefan.

AUTOR: F.S.