You are currently viewing Cartierul Maluri, din Pucioasa, readus la viață

Cartierul Maluri, din Pucioasa, readus la viață

Unul dintre cele mai pitorești cartiere ale orașului Pucioasa, Maluri a devenit de ceva timp o veritabilă Cenușăreasă a zonei. Din fericire, actuala administrație locală a reușit să găsească o soluție, astfel încât drumul extrem de dificil de acolo să fie practic reconstruit și fortificat, iar apoi asfaltat. Ediul orașului dâmbovițean, Constantin Ana, spune că cel mai probabil până la finalul lunii august lucrările vor fi finalizate.

„Ce m-a surprins permanent, a fost resemnarea locuitorilor din zonă, care erau conștienți de lipsa de soluții pentru racordarea la civilizația orașului a cartierului lor!
Paradoxal, acest lucru ne-a ambiționat și mai tare, încercând să găsim soluții pentru asfaltarea acestui drum foarte dificil.
Am lucrat un an de zile la un proiect solid, făcând studii geologice aprofundate, cunoscând situația alunecărilor de teren din zona, a izvoarelor și a cantităților importante de ape ce se strâng de pe dealurile învecinate drumului.
Soluția finala?! Un proiect cu o valoare de peste 15 milioane de lei pentru un drum de 3,642 km!
Finanțarea a venit miraculos prin Compania Naționala de Investiții, prin programul Lucrari de primă urgență, iar anul trecut au și început lucrările.
Ei bine, după realizarea a zeci de piloni forați, a peste 1000 metri liniari de ziduri de sprijin și a altor lucrări de artă, a venit momentul care contează cu adevărat pentru comunitate: TURNAREA COVORULUI DE ASFALT!
Dacă vremea ne va permite, foarte curând primul strat de asfalt va fi gata pe toată lungimea drumului, apoi vor fi realizate șanțurile și rigolele stradale, urmând ca până la 31 August lucrarea să fie integral finalizată!!!
Iar la final vă vom aștepta pe toți la Maluri, să vă bucurați de oaza noastră de liniște!”, transmite Constantin Ana.

AUTOR: F.S.