You are currently viewing Hackeri chinezi au accesat conturi de e-mail ale mai multor agenții guvernamentale din Europa de Vest și SUA

Hackeri chinezi au accesat conturi de e-mail ale mai multor agenții guvernamentale din Europa de Vest și SUA

Microsoft a transmis că hackerii din China care lucrează pentru stat au accesat în secret conturi de e-mail din aproximativ 25 de organizații, inclusiv agenții guvernamentale, fără a detalia despre ce este vorba.

Potrivit Reuters, care citează surse familiarizare cu ancheta, una dintre ținte ar fi fost departamentul de Stat al SUA.

Grupul de hackeri Storm-0558 a falsificat jetoane de autentificare digitală pentru a accesa conturile de webmail care rulează pe serviciul Outlook al companiei. Potrivit Microsoft, atacul a început în luna mai și a fost detectat după câteva săptămâni, după ce unele persoane au sesizat nereguli. Consilierul pentru securitate al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat pentru ABC că SUA au detectat “destul de rapid” atacul asupra conturilor guvernului federal și au reușit să-l oprească.

Purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de externe a transmis că “Indiferent de agenția care a emis aceste informații, nu va schimba niciodată faptul că Statele Unite sunt cel mai mare imperiu al hackerilor din lume care efectuează cele mai multe furturi cibernetice“, și a numit acuzația “dezinformare”.

Luna trecută, firma de securitate cibernetică deținută de Google, Mandiant, a transmis că suspectează că hackeri chinezi susținuți de stat au pătruns în rețelele a sute de organizații din sectorul public și privat la nivel global, folosind o breșă de securitate într-un instrument popular de securitate a e-mailului. La începutul acestui an, Microsoft a avertizat că hackerii chinezi vizează infrastructura critică din SUA, iar China ar putea pune bazele tehnice pentru a întrerupe comunicațiile critice dintre SUA și Asia în timpul crizelor viitoare.

Editor: I.F.A.