You are currently viewing Scurgere de informații în programul „Casa Verde”

Scurgere de informații în programul „Casa Verde”

Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor va trimite corpul de control la Administrația Fondului pentru Mediu, în urma unor suspiciuni privind scurgerea de informații din programul ”Casa Verde Fotovoltaice”.

Având în vedere sesizările scrise şi telefonice primite de la cetăţeni prin care au fost semnalate posibile scurgeri de informaţii cu datele de identificare ale beneficiarilor înscrişi în anul 2023 în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice şi care ulterior ar fi fost contactaţi de diverşi operatori economici pentru a-şi oferi serviciile, Administraţia Fondului pentru Mediu va pune la dispoziţia Corpului de control al ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor absolut toate documentele solicitate astfel încât să se clarifice în cel mai scurt timp situaţia”, se arată într-un comunicat al AFM.
Mai mulți cetățeni care au prins fonduri au fost contactați pe e-mail de instalatori care își ofereau serviciile. Iar asta arătă clar că acești operatori aveau datele lor de contact.

În mod normal, procedura e invers. Beneficiarii sunt cei care trebuie să aleagă instalatorii dintr-o listă pusă la dispoziție în cadrul programului.

editor: I.F.A.