You are currently viewing Vizită de lucru a reprezentanților instituțiilor agricole dâmbovițene pentru evaluarea stadiului irigațiilor din județ

Vizită de lucru a reprezentanților instituțiilor agricole dâmbovițene pentru evaluarea stadiului irigațiilor din județ

La solicitarea Prefectului județului Dâmbovița, reprezentanții Direcției pentru Agricultură Județeană Dâmbovița și ai Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare au efectuat o vizită de lucru, pentru evaluarea stadiului irigațiilor din județ și identificarea eventualelor probleme sau nevoi ale fermierilor din zonele agricole. S-au discutat probleme legate de accesul la apă, infrastructură, costuri și necesitatea modernizării echipamentelor.

„După aceasta, delegația s-a îndreptat spre unul dintre cele mai importante canale de irigații din județ. Însoțiți de ingineri și specialiști în irigații, am examinat infrastructura existentă, verificând starea canalelor, a stațiilor de pompare și a echipamentelor utilizate pentru distribuirea apei către agricultori. Au fost discutate posibilitățile de modernizare și extindere a rețelei de irigații pentru a asigura o mai bună acoperire a terenurilor agricole.
De asemenea, am purtat discuții cu privire la sursele de finanțare disponibile pentru proiecte de modernizare și dezvoltare a infrastructurii de irigații. La finalul vizitei, am convenit cu conducerea ANIF Dâmbovița, să colaborăm pentru a identifica soluții optime, în vederea îmbunătățirii stadiului irigațiilor în județ. S-a stabilit un plan de acțiune care cuprinde evaluarea sistematică a nevoilor fermierilor, promovarea soluțiilor tehnologice inovatoare și cooperarea cu autoritățile locale și naționale pentru asigurarea fondurilor necesare.
Astfel, vizita de lucru s-a dovedit a fi o inițiativă valoroasă pentru identificarea și soluționarea problemelor legate de irigații în județ. Prin colaborare și determinare, se urmărește îmbunătățirea condițiilor de irigare, asigurând astfel dezvoltarea durabilă și prosperitatea sectorului agricol în Dâmbovița.
Țin să-i felicit pe colegii de la ANIF pentru angajamentul și implicarea lor în îmbunătățirea sistemului de irigații în județ. Eforturile lor susținute și expertiza în domeniu sunt apreciate în mod deosebit, iar colaborarea strânsă între cele două instituții este esențială pentru a atinge obiectivele comune de dezvoltare agricolă. Prin astfel de inițiative și parteneriate, se creează premisele unei agriculturi moderne și sustenabile în județul Dâmbovița”, transmite directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Dâmbovița, Vlad Pătrașcu.

AUTOR: F.S.