You are currently viewing ISU Dâmbovița le reamintește cetățenilor că riscul producerii de incendii este mult mai ridicat, în perioadele caniculare

ISU Dâmbovița le reamintește cetățenilor că riscul producerii de incendii este mult mai ridicat, în perioadele caniculare

Canicula asociată cu seceta poate afecta regiuni foarte mari şi un număr ridicat de oameni. Fenomenul oferă condiţii propice pentru manifestarea incendiilor devastatoare. În acest context, pompierii dâmbovițeni lansează noi apeluri la populație, să dea dovadă de maximă prudență.

„ISU Dâmbovița le reamintește cetățenilor că arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este STRICT INTERZISĂ, dacă nu se impune ca măsură fitosanitară de combatere a răspândirii unor boli sau dăunători specifici.
În condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea flăcărilor”.

Pentru siguranţa ta și a celor din jur, nu utiliza focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt, nu arunca la întâmplare resturile de ţigări și nu lăsa în interiorul autoturismelor, expuși la soare, recipienţi sub presiune (brichete, atomizoare etc.).

AUTOR: F.S.