You are currently viewing Centrul pentru pregătirea piloților ucraineni de F-16 va fi la Fetești

Centrul pentru pregătirea piloților ucraineni de F-16 va fi la Fetești

Centrul pentru pregătirea piloților de F-16 va fi realizat la Fetești, în timp ce o companie americană a început deja recrutările de personal, conform Radio Europe Liberă și Știrile TVR.

Compania americană Draken International, LLC, ce activează în domeniul pregătirii militare, a început deja recrutările pentru instructori de piloți de avioane de luptă F-16 pentru pregătirea piloților ucraineni în România, anunță Radio Europa Liberă.

În anunțul de angajare, compania precizează că instructorii militari vor activa la Bază Militară Fetești. Anunțul este public și vine în contradicție cu intenția autorităților române de a păstra locul antrenamentelor secret.

Pentru hub-ul de antrenare a piloților la Fetești, compania angajează și alte tipuri de personal, printre care tehnicieni pentru mentenanță, electricieni, alți specialiști în avianică.

Conform știrilor TVR, centrul pentru pregătirea piloţilor de F-16 de la Feteşti va fi organizat de România, Olanda şi Lockheed Martin, compania americană care produce avionul. Ţara noastră pune la dispoziţie infrastructura, Olanda aduce avioanele, iar Lockheed va asigura printr-un subcontractor instructorii şi tehnicienii necesari.

Editor: I.F.A.