You are currently viewing Meteorologii au instituit noi coduri de caniculă, care vizează și județul Dâmbovița. Ne așteaptă două zile de foc

Meteorologii au instituit noi coduri de caniculă, care vizează și județul Dâmbovița. Ne așteaptă două zile de foc

Valul de căldură nu se lasă dus din România. Meteorologii au emis două noi atenționări de caniculă, pentru astăzi și mâine, care vizează o mare parte din țară. Nici județul Dâmbovița nu este ocolit de acest fenomen, mai ales în zona de câmpie.

Astfel, azi, este în vigoare un Cod Galben, care vizează toată partea de sud și sud-est a țării. Valul de căldură se va intensifica și va fi caniculă, informează ANM, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 25 de grade Celsius.

 

Mâine, țara este împărțită în două, zonele nordice vor fi sub cod galben, iar cele sudice, vestice și estice, inclusiv județul Dâmbovița, sunt vizate de cod portocaliu. Potrivit ANM, în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și în sudul Moldovei valul de căldură va persista, iar canicula se va intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 18 și 24 de grade.

Chiar și zona montană dâmbovițeană se află și astăzi și mâine sub avertizare Cod Galben de temperaturi ridicate.

Valul de căldură și disconfortul termic vor persista marți (18 iulie) în regiunile vestice, sudice și sud-estice, iar miercuri și joi (19 și 20 iulie) în cele din jumătatea sudică a teritoriului.

AUTOR: F.S.