You are currently viewing Rusia și China, exerciții militare navale și aeriene comune în Marea Japoniei

Rusia și China, exerciții militare navale și aeriene comune în Marea Japoniei

Ministerul Apărării de la Beijing transmite că o flotă a Marinei chineze se va alătura astăzi forțelor navale și aeriene rusești în Marea Japoniei, ca parte a unui exercițiu militar menit “să protejeze securitatea căilor navigabile strategice”.

Cinci nave de război și patru elicoptere militare au părăsit portul estic Qingdao. Moscova nu a precizat numărul unităților trimise în Marea Japoniei, dar Reuters scrie că participă două dintre corvetele din clasa Steregușchi a Marinei Ruse, Gromky și Soversheenyy.

În același timp, forțele navale ale Japoniei, Coreei de sud și Statelor Unite au desfășurat exerciții militare comune de apărare antirachetă tot în Marea Japoniei. Marina sud-coreeană a transmis că la exercițiile de duminică au participat distrugătoarele Aegis ale celor trei țări și s-au axat pe detectarea și urmărirea digitală a unor presupuse rachete balistice și schimbul de informații între unitățile militare.

Acest exercițiu a fost o oportunitate de a spori capacitățile de răspuns ale armatei noastre împotriva rachetelor balistice și de a îmbunătăți cooperarea în materie de securitate între Coreea de Sud, SUA și Japonia”, a declarat sub protecția anonimatului un oficial al Marinei Coreei de Sud pentru agenția de presă sud-coreeană Yonhap.

Reuters scrie că acțiunea militară comună a celor trei țări are loc în contextul amenințărilor nucleare continue ale Coreei de Nord.

Vom răspunde eficient la amenințările nucleare ale Coreei de Nord cu ajutorul sistemului puternic de răspuns al armatei noastre și al aliaților”, a declarat pentru Reuters un ofițer al Marinei sud-coreene.

Editor: I.F.A.