You are currently viewing Canicula continuă și în următoarele două săptămâni, în zona Munteniei

Canicula continuă și în următoarele două săptămâni, în zona Munteniei

În ciuda speranțelor noastre, nu scăpăm de caniculă prea curând, anunță meteorologii ANM. Potrivit prognozei pe următoarele două săptămâni, în Muntenia vom avea parte de maxime termice de peste 35 de grade Celsius și nopți tropicale.

„Valul de căldură se va menține aproape pe tot parcursul intervalului. Se vor înregistra mici variații termice de la o zi la alta, dar în general media temperaturilor maxime se va situa între 34 și 37 de grade. Nopțile vor fi tropicale îndeosebi în perioada 19 – 23 iulie, când media temperaturilor minime va fi în jurul a 20 de grade, iar în restul intervalului va fi de 18 grade.
Probabilitatea pentru fenomene asociate instabilității atmosferice (descărcări electrice, intensificări ale vântului, averse și posibil grindină) va fi mai mare din noaptea de 19/20 iulie și până pe 24 iulie. În restul intervalului, astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse, îndeosebi în zona de deal”, precizează meteorologii ANM.

Vremea se va menține caldă și în zona montană. Până în 26 iulie, media temperaturilor maxime va fi în general de 22…23 de grade și doar spre sfârșitul lunii se pot înregistra valori ușor mai coborâte, la o medie de 20 de grade. Media temperaturilor minime pe parcursul intervalului va oscila între 12 și 14 grade Celsius.

AUTOR: F.S