You are currently viewing Prefectul județului Dâmbovița, mesaj de Ziua Ministerului Afacerilor Interne

Prefectul județului Dâmbovița, mesaj de Ziua Ministerului Afacerilor Interne

Ieri s-au împlinit 161 de ani de când mii de polițiști, jandarmi, pompieri, piloți, polițiști de frontieră și nu numai, prin misiunile lor, sub sloganul „Pentru Patrie și ordinea de drept” au ales să-și pună viața în slujba comunităților, oriunde și oricând a fost nevoie de ei. De Ziua Ministerului Afacerilor Interne, prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia le-a mulțumit, pentru curajul, devotamentul și spiritul de sacrificiu dovedite în misiunile încredințate.

De Ziua Ministerului Afacerilor Interne, arătăm recunoștință și admirație pentru angajamentul și sacrificiul continuu al tuturor celor implicați în asigurarea securității și protecției naționale.

Ministerul Afacerilor Interne reprezintă coloana vertebrală a sistemului nostru național de apărare și siguranță, fiind responsabil de menținerea ordinii publice, prevenirea și combaterea infracționalității, protejarea vieții și proprietății cetățenilor noștri.

Astăzi, vreau să adresez un mesaj de recunoștință și apreciere tuturor membrilor forțelor de ordine, angajaților din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și partenerilor noștri de colaborare. Prin dăruirea, curajul și devotamentul dumneavoastră neobosit, asigurați protecția și securitatea națiunii noastre în fața provocărilor și amenințărilor cu care se confruntă societatea zi de zi.
Ați fost alături de cetățeni ori de câte ori a fost nevoie de o mână de ajutor, fie că vorbim de calamități naturale, pandemie sau alte tipuri de amenințări la adresa oamenilor sau a proprietății acestora.

Sunteți eroii noștri moderni, mereu în misiune pentru a ne proteja drepturile, valorile și libertățile fundamentale. Indiferent dacă sunteți polițiști, jandarmi, pompieri, angajați din diferite departamente și structuri ale ministerului, piloți, polițiști de frontieră și nu numai, mândria și satisfacția noastră cresc în fața profesionalismului vostru exemplar și al angajamentului vostru față de cetățeni, față de comunitate.

În același timp, mulțumirile noastre se îndreaptă și către familiile domniilor voastre, cele care oferă sprijinul și înțelegerea necesare pentru ca dumneavoastră să vă îndepliniți misiunile cu demnitate și curaj. Înțelegem cât de importantă este susținerea familială și vă suntem recunoscători pentru devotamentul neîncetat.

Haideți să privim împreună către viitor, cu optimism și determinare, știind că, prin eforturile noastre comune, vom asigura un climat de siguranță și încredere pentru fiecare român. Suntem dedicați construirii unei societăți în care respectul pentru lege, valorile democratice și drepturile omului să fie fundamentale.

Cu ocazia Zilei Ministerului Afacerilor Interne, sărbătorim împreună profesionalismul, dârzenia și abnegația dumneavoastră, care fac din România o țară mai sigură și mai prosperă.

La mulți ani, Ministerul Afacerilor Interne!
La mulți ani vouă, stimați colegi!”, a urat prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia.

AUTOR: F.S.