You are currently viewing A murit regizorul Nicolae Scarlat

A murit regizorul Nicolae Scarlat

Regizorul Nicolae Scarlat s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani. Vestea tragică a fost făcută, marți, de Uniunea Teatrală din România – UNITER, pe o rețea socială.

Nicolae Scarlat a decedat cu o lună înainte de a împlini vârsta de 83 de ani.

A plecat dintre noi regizorul NICOLAE SCARLAT, personalitate marcantă a breslei teatrale românești (26.08.1940 – 18.07.2023).

A colaborat cu numeroase instituții de renume din țară, devenind, astfel, cunoscut pentru devotamentul și profesionalismul său: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti (unde a și fost director adjunct o perioadă de timp), Teatrul Nottara, Teatrul Mic, Teatrul Bulandra, Teatrul Ţăndărică, Teatrul Tineretului Piatra Neamţ, Teatrul Naţional Târgu-Mureş, Teatrul „Maria Filotti” Brăila, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi, Teatrul Naţional Cluj-Napoca.

Pentru cei care vor să își ia rămas bun, trupul neînsuflețit va fi depus la capela Bisericii Dichiu (Str. Icoanei nr. 72) miercuri, 19 iulie, ora 12.00. Slujba de înmormântare va avea loc joi, 20 iulie, la ora 12.00, la aceeași biserică, iar înhumarea la Cimitirul Calvin, Aripa Ortodoxă. Dumnezeu să îl ierte!”, este mesajul transmis de UNITER pe Facebook.

Editor: I.F.A.