You are currently viewing O tânără absolventă a Colegiului Național Pedagogic din Târgoviște își împlinește visul de a se alătura cadrelor didactice care au instruit-o

O tânără absolventă a Colegiului Național Pedagogic din Târgoviște își împlinește visul de a se alătura cadrelor didactice care au instruit-o

Dascălul dâmbovițean, Gabriela Istrate, revine cu poveștile de succes ale tinerilor dornici să facă performanță. De această dată ne prezintă o tânără de excepție, „pe cât de ambițioasă și de muncitoare, pe atât de modestă și bună la suflet”. Anița Cristea, absolventă a Colegiului Național Pedagogic “Constantin Cantacuzino” din Târgoviște, promoția 2023, a promovat examenul de  Bacalaureat cu media 9,80 și a susținut imediat examenul de titularizare, unde a fost evaluată cu nota 9,30, ceea ce-i va permite să se titularizeze pe un post de învățătoare.

Am vrut dintotdeauna să devin învățătoare și visul mi s-a îndeplinit. Cei patru ani de liceu m-au dezvoltat atât pentru meseria de viitor dascăl, cât și pentru viață. Am întâlnit oameni minunați care m-au ajutat să evoluez. În clasa a XI-a am obținut Premiul Special la Olimpiada Națională de Pedagogie, iar acum, la sfârșitul anilor de liceu, prin rezultatele obținute voi putea să mă titularizez chiar la școala care m-a format, respectiv Colegiul Cantacuzino. Sunt onorată să devin colegă de cancelarie cu dascălii care m-au îndrumat în carieră, dar am învățat, de-a lungul timpului, că nimic în viață nu se obține cu ușurință. De aceea, am muncit pentru fiecare rezultat bun și am încercat să văd în fiecare activitate o oportunitate de a evolua. M-am implicat în activități de voluntariat care mi-au adus un beneficiu în formarea mea”, precizează tânăra.

Ca dascăl al Aniței, am apreciat eleganța ei în comportament, educația aleasă primită în familie, disponibilitatea la cerințele școlii. Mai rar astfel de elevi: ambițioși și perfecționiști, calmi și creativi! Te fac să-ți iubești meseria, să învingi toate obstacolele și să-ți dorești să fii înconjurată de tineri precum Anița Cristea, plini de energie și curaj, de perspective luminoase”, scrie Gabriela Istrate, pe pagina sa de socializare.

AUTOR: F.S.