You are currently viewing Salvamontiștii dâmbovițeni au acordat măsuri de prim ajutor unui bărbat atacat de un urs

Salvamontiștii dâmbovițeni au acordat măsuri de prim ajutor unui bărbat atacat de un urs

Jandarmii montani de la posturile Peștera și Zănoaga împreună cu salvamontiștii dâmbovițeni, au intervenit joi, 20 iulie în urma unui apel pe 112, la o stână din zona Podul cu Flori pentru a acorda sprijin unei persoane atacate de un animal sălbatic.

Un bărbat în vârstă de 62 de ani a fost salvat de jandarmii şi salvamontiştii dâmbovițeni după ce a sunat la 112 să anunţe că un urs i-a pătruns în stână şi i-a atacat un taur. Bărbatul a intervenit alungarea sălbăticiunii, moment în care ursul s-a năpustit asupra lui şi l-a rănit. Victimei i s-au acordat măsurile de prim-ajutor, deoarece prezenta răni la piciorul stâng, în zona gambei şi a coapsei. Ulterior bărbatul a fost condus în condiţii de siguranţă până la Cabana Podul cu Flori, de unde a fost preluat de o ambulanţă SMURD din cadrul ISU Dâmboviţa şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte pentru investigaţii 

Turiştii aflaţi în situaţii de pericol în zona de responsabilitate din Bucegii dâmboviţeni pot apela cu încredere numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita cu încredere ajutorul jandarmilor montani.