You are currently viewing Un bărbat de 37 de ani a fost sfâşiat de urs în apropierea unui sat din județul Harghita

Un bărbat de 37 de ani a fost sfâşiat de urs în apropierea unui sat din județul Harghita

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat vineri, 21 iulie, că un bărbat de 37 de ani a fost sfâşiat de urs în apropierea unui sat din comuna Mugeni, fiind găsite părţi din corpul său, a informat Agerpres.
Acum două zile se pare că a fost găsit un tânăr care a fost sfâşiat de urs, pentru că mai multe părţi din corp, diverse părţi, au fost găsite. Se pare că este vorba de un atac de urs şi problema mea principală este că autorităţile care investighează cazul n-au discutat cu nimeni, nici cu asociaţia de vânătoare din zonă”, afirmă Csaba.

Acel urs de mai multe zile este liber, care a omorât acel tânăr de 37 de ani, sat Dobeni, comuna Mugeni. Tânărul mergea acolo de, acum, nu ştiu, două săptămâni, cum au zis localnicii, să construiască sau să reabiliteze casa de vacanţă pe care o are acolo şi după două săptămâni n-au primit niciun semnal, au mers în căutarea lui şi l-au găsit aşa, sfâşiat”, mai spune Csaba.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Maria Plumbu, a declarat că au fost găsite rămăşiţe ce par a fi umane, care au fost trimise pentru expertizare, fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

La data de 19 iulie 2023 poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că în localitatea Mugeni, satul Dobeni, au fost găsite rămăşiţe ce par a fi de om. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au procedat la ridicarea acestor rămăşiţe, pe care le-au înaintat specialiştilor din cadrul Serviciului de Medicină Legală pentru expertiză. Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonare a procurorilor, într-un dosar penal întocmit pentru ucidere din culpă”, a spus Maria Plumbu.

Editor: I.F.A.