You are currently viewing Antony Blinken și ministrul român de Externe au discutat telefonic, la câteva ore după ce Rusia a bombardat porturile ucrainene de pe Dunăre

Antony Blinken și ministrul român de Externe au discutat telefonic, la câteva ore după ce Rusia a bombardat porturile ucrainene de pe Dunăre

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a discutat luni cu ministrul român de externe, Luminiţa Odobescu, a anunţat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, într-un comunicat de presă care n-a fost dublat în prima fază de cel românesc.

Convorbirea a avut loc în contextul în care Rusia a atacat porturi ucrainene la Dunăre aflate în imediata vecinătate a României.

Ministrul român de externe a confirmat, într-o postare pe Twitter convorbirea cu omologul american.

Am avut o convorbire telefonică cu secretarul de stat Blinken cu privire la consolidarea în continuare a parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite, contribuind în acelaşi timp la securitatea şi rezilienţa regiunii Mării Negre şi la sprijinirea capacităţii de export de cereale ucrainene. Am convenit să menţinem o strânsă coordonare şi sprijin pentru Ucraina şi Moldova”, a scris ministrul român de externe, Luminiţa Odobescu.

Discuția dintre cei doi oficiali a avut loc la scurt timp după ce Rusia a bombardat masiv, cu drone, porturile ucrainene Reni (peste Dunăre de Galați) și Izmail (în Deltă). Armata Rusă a vizat depozitele de cereale și infrastructura de export.

Secretarul de stat Antony J. Blinken a discutat astăzi cu ministrul român de Externe, Luminita Odobescu. Secretarul Blinken și ministrul de Externe Odobescu au discutat despre parteneriatul strategic puternic dintre SUA și România și despre oportunitățile de cooperare bilaterală și multilaterală continuă, inclusiv securitatea colectivă și sprijinul neclintit pentru Ucraina și Moldova, securitatea alimentară globală și cooperarea în domeniul securității în Marea Neagră”, informează Departamentul de Stat al SUA.

Editor: I.F.A.