You are currently viewing AuR cu record al competiției, obținut de ștafeta feminină a României

AuR cu record al competiției, obținut de ștafeta feminină a României

Ștafeta feminină mixtă (100x200x300x400 m) a României a cucerit un aurul pentru TEAM ROMÂNIA.
Bianca Maria Tița, primul schimb, Ștefania Balint, schimbul 2, Maria Denisa Capota, schimbul 3 și Alexandra Ștefania Uță, ultimul schimb, și-au învins adversarele la capătul unei finale de poveste.

Vedeta incontestabilă a cursei a fost Ștefania Uță care a alergat ultimii 400 m. De fapt alergat este prea puțin spus. Eleva antrenoarei Alina Enescu a zburat spre AUR. Ștefi a preluat ștafeta de pe poziția a 4-a, dar a venit ca o vijelie din spate și s-a alăturat plutonului fruntaș. Înainte de ultima turnantă, era a treia și părea că bătălia pentru aur se va da între reprezentatele Cehiei și Italiei, aflate în frunte. Ștefania a spulberat însă toate pronosticurile și, pe ultima sută de metri, cu o dezinvoltură uluitoare, a trecut de italiancă, poziția a doua, și a levitat pe lângă cehoaică trecând linia de sosire parcă fără niciun efort.

Ștefania Uță și-a luat o frumoasă revanșă din finala de la 400 m garduri, unde a trebuit să se mulțumească cu argintul, demostrând că este o mare atletă, care cu siguranță va avea un cuvânt greu de spus în atletism, în viitor.

Editor: I.F.A.