You are currently viewing Județul Dâmbovița mai face un pas important în transformarea digitală

Județul Dâmbovița mai face un pas important în transformarea digitală

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița a semnat, astăzi, cu ministrul cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, un nou contract de finanțare din fonduri europene. Astfel, prin PNRR, 3 biblioteci din județ vor fi transformate în hub-uri digitale și alte 26 vor fi dotate cu echipamente digitale și calculatoare.

Proiectul Hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale la biblioteci, cu o valoare totală de aproximativ 3.600.000 de lei (TVA inclus), urmărește îmbunătățirea competențelor digitale ale locuitorilor din cele 29 de localități dâmbovițene cuprinse în proiect (…)
Datorită acestui proiect vor fi achiziționate următoarele:
▫️ 3 imprimante 3D;
▫️ 29 de table interactive;
▫️ 37 PC desktop;
▫️ 94 laptop-uri;
▫️ 42 de tablete;
▫️ 29 de camere de videoconferință”, precizează Corneliu Ștefan.

Ziua de marți vine cu vești bune! Județul Dâmbovița face un pas important în transformarea digitală.

La baza digitalizării stă în primul rând omul. Astăzi am semnat împreună cu Președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, o investiție de peste 3 milioane de lei în dezvoltarea competențelor digitale ale oamenilor. Pentru că nu este suficient să ai o mașină performantă, trebuie să știi să o și conduci.

Prin acest proiect vor fi create noi Hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale, modernizarea celor existente și schimbarea echipamentelor IT în 26 de biblioteci din Județul Dâmbovița.

În felicit pe Dl. Președinte Corneliu Ștefan pentru modul în care modernizează județul Dâmbovița și pentru profesionalismul cu care a dezvoltat acest proiect. Îl asigur de toată susținerea mea în proiectele de digitalizare a județului Dâmbovița”, a transmis și ministrul Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, pe pagina sa de socializare.

AUTOR: F.S.