You are currently viewing MAE a emis o atenţionare de călătorie în Franţa, din cauza unei furtuni puternice

MAE a emis o atenţionare de călătorie în Franţa, din cauza unei furtuni puternice

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franța că, pentru perioada 2 – 4 august, autorităţile locale au anunţat furtună puternică în nordul ţării şi, în special, pe Canalul Mânecii.

„În contextul mareelor înalte, multe plaje vor arbora steagul roşu din cauza valurilor foarte înalte. Se aşteaptă rafale de 100 km/h de-a lungul Canalului Mânecii şi valuri de opt metri în largul Bretaniei”, precizează Ministerul român al Afacerilor Externe, într-un comunicat transmis marţi Agerpres.

Marți după-amiază (2 august), furtuna va afecta coasta Normandiei, cu rafale apropiate de 100 km/h. Vântul va atinge 80 km/h în regiunea Pays de la Loire până la nordul bazinului parizian. Pe mare, situaţia se va deteriora brusc, fiind aşteptate valuri de aproape opt metri pe Canalul de Vest şi de până la patru metri pe litoralul atlantic.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români să se informeze, înainte de începerea călătoriei, în legătură cu situaţia existentă atât pe traseu, cât şi la destinaţie şi să evite deplasarea în zonele în care există astfel de fenomene.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel:

* Misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729;

* Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;

* Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;

* Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.rohttp://lyon.mae.ro, http://marsilia.mae.rohttp://strasbourg.mae.rowww.mae.ro şi reaminteşte faptul că românii care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Editor: I.F.A.