You are currently viewing Marcel Ciolacu cere desființarea Casei Naționale de Sănătatate

Marcel Ciolacu cere desființarea Casei Naționale de Sănătatate

Premierul Marcel Ciolacu a cerut astăzi, în ședința de Guvern, ca ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, să dispună desființarea Casei de Sănătate.

Profit de ocazie să vă solicit să facem schimbări profunde și la nivelul Casei Naționale de Sănătatate. Cred că este timpul pentru o instituție nouă, cu priorități noi și respect pentru cetățeni„,a  punctat Ciolacu.

Una dintre cele mai dure măsuri luate de Guvern pentru acoperirea deficitului bugetar prevede desființarea, lichidarea sau comasarea instituțiilor de stat. Institutele, Institutele Naționale, Institutele Naționale de Cercetare aflate în coordonarea/ subordonarea/autoritatea Parlamentului României, Secretariatului General al Guvernului, Ministerului Cercetării, Inovării, Digitalizării, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Academiei Române care îndeplinesc majoritar cumulativ condițiile de mai jos, intră în proces de desființare și lichidare.

Din momentul adoptării OUG se va alcătui lista finală a instituțiilor mai mici care fie vor fi desființate, fie vor fi comasate. Întregul proces trebuie să fie finalizat până pe data de 31 decembrie 2024.

Editor: I.F.A.