You are currently viewing Klaus Iohannis a numit un nou ambasador al României în China

Klaus Iohannis a numit un nou ambasador al României în China

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind acreditarea lui Dan-Horia Maxim, noul ambasador al României în China.

”Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 7 august 2023, următoarele decrete:

  • Decret privind acreditarea domnului Dan-Horia Maxim în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Populară Chineză, cu reședința la Beijing;
  • Decret privind acreditarea doamnei Iulia Pataki, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Federală Democrată a Etiopiei, cu reședința la Addis Abeba, și în calitate de ambasador nerezident al României în Republica Somalia”, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Dan-Horia Maxim ocupă, din 2022, funcţia de expert naţional detaşat, responsabil pentru relaţiile comerciale dintre Uniunea Europeană şi regiunea Asiei de Sud din cadrul Comisiei Europene – Directoratul General pentru Comerţ (DG TRADE).

În perioada 2014 – 2022 a exercitat funcţia de Şef al Secţiei comerţ din cadrul Reprezentanţei Permanente a României la Uniunea Europeană. A ocupat funcţia de Preşedinte al Comitetului de Politică Comercială (CPC) în formatul Supleanţilor şi Vicepreşedinte CPC în formatul Titularilor din cadrul Consiliului Uniunii Europene pe perioada Preşedinţiei României a Consiliului UE (ianuarie – iunie 2019) în cadrul Reprezentanţei Permanente a României la Uniunea Europeană.

A fost director în cadrul Direcţiei Relaţii Bilaterale Europa şi Asia Centrală, Departamentul de Comerţ Exterior şi Relaţii Internaţionale din Ministerul Economiei (2013 – 2014). A mai ocupat, printre altele, funcţiile de consilier economic în cadrul Ambasadei României în Confederaţia Elveţiană (2009-2013) şi secretar economic în cadrul Ambasadei României în Republica Franceză (2002 – 2007).

Editor: I.F.A.