You are currently viewing PNL Dâmbovița: considerăm comunicatul de presă al PSD Dâmbovița o expresie a imaturității politice și asigurăm dâmbovițenii să suntem preocupați cu evoluția economiei țării și căutăm în permanență soluții pentru a asigura stabilitatea

PNL Dâmbovița: considerăm comunicatul de presă al PSD Dâmbovița o expresie a imaturității politice și asigurăm dâmbovițenii să suntem preocupați cu evoluția economiei țării și căutăm în permanență soluții pentru a asigura stabilitatea

Se întrezăresc norii furtunii electorale în politica dâmbovițeană. După ce, dimineață, PSD Dâmbovița a transmis un mesaj dur către partenerii de guvernare de la PNL, liberalii au reacționat ferm și au răspuns la rândul lor printr-un comunicat acuzațiilor social-democraților, pe care le consideră „o expresie a imaturității politice”. Mai mult decât atât, social-democraților li se impută faptul că folosesc foarte des scuza „grelei moșteniri”, în condițiile în care au fost cel mai mult la guvernare în istoria post decembristă a țării, ceea ce-i face principalii vinovați pentru situația actuală.

Partidul Național Liberal Dâmbovița a luat act de răbufnirea cel puțin infantilă a social-democraților dâmbovițeni, prin intermediul unui comunicat de presă transmis de PSD Dâmbovița, în această dimineață. Spre deosebire de partenerii de la PSD, noi, liberalii, respectăm coaliția de guvernare, dar simțim nevoia de a face câteva precizări, pentru o informare corectă a cetățenilor.
Din păcate, din partea PSD auzim de fiecare dată aceeași replică referitoare la „greaua moștenire”. Paradoxal, social-democrații sunt cei care s-au aflat cel mai mult la conducerea țării, în ultimii 30 de ani, iar dacă celebra „grea moștenire”nu ar fi doar o scuză puerilă, vina le aparține și ar trebui să și-o asume.
Noi, liberalii, am ținut țara în echilibru pe timpul pandemiei COVID-19, a crizei energetice, a crizei generate de războiul din Ucraina, iar acum a venit rândul lor să demonstreze că au o strategie și capacitatea de a asigura stabilitate. A venit momentul să iasă cu soluții concrete și imediate și să depășească faza deplângerii și lamentării”, subliniază liberalii.

PNL Dâmbovița își critică dur partenerii de guvernare întrucât aceștia iau în derâdere campania liberalilor de promovare a produselor românești, reamintind că țări ca Polonia s-au dezvoltat pornind de la conceptul consumului de produse locale.

„Referitor la campania PNL Dâmbovița de informare și conștientizare pentru promovarea produselor românești și a producătorilor locali, ne pare rău ca partenerii noștri nu au înțeles semnificația acțiunilor noastre și faptul că prin consumul de produse românești putem dezvolta economia țării.
Este grav să te afli la conducerea Guvernului României și să nu înțelegi impactul achiziției și consumului de produse locale pentru susținerea producătorilor autohtoni, dezvoltarea afacerilor românești, creșterea nivelului de trai, asigurarea unor locuri de muncă, bunăstarea socială și creștere economică. Nu este vorba doar de patriotism, ci și de cultură economică. Dacă este necesar, suntem dispuși să le explicăm social-democraților impactul economic al consumului de produse de românești sau pot oricând să studieze exemplul Poloniei și cum s-a dezvoltat țara cu acest concept.
Pentru noi, o prioritate este să informăm și să convingem dâmbovițenii și pe toți românii să adopte un comportament de consum responsabil, mai puțin important este faptul că PSD alege să critice această campanie din lipsă de idei și în goana după imagine.
Referitor la aportul liberalilor în județul Dâmbovița, PSD se face că uită faptul că primarii liberali sunt în top la atragerea de fonduri europene și guvernamentale pentru dezvoltarea comunităților dâmbovițene cu proiecte și investiții în toate zonele, de la educație, la sănătate, infrastructură și utilități. Totodată, social-democrații par loviți de amnezie, uitând că guvernele PNL au alocat municipiilor, orașelor și comunelor dâmbovițene sume impresionante prin programele naționale.
Așa cum patru ani ne-am asumat guvernarea în momente de criză și am reușit să ținem țara în echilibru, suntem în continuare parteneri corecți și serioși de guvernare, sprijinim Guvernul condus de Ciolacu, venind cu expertiza miniștrilor noștri și cu măsuri corecte pentru a ajuta populația, iar atunci când este necesar sancționăm deciziile greșite.
În concluzie, considerăm comunicatul de presă dat de PSD Dâmbovița o expresie a imaturității politice și asigurăm dâmbovițenii să suntem preocupați cu evoluția economiei țării și căutăm în permanență soluții pentru a asigura stabilitatea”, transmite PNL Dâmbovița.

În actualul context, ne putem aștepta ca anul 2024 să reprezinte un război total între cele două partide care au părut a face pace, pentru o perioadă, în interesul românilor, după cum pretindeau.

AUTOR: F.S.