You are currently viewing Recursul lui Darius Vâlcov a fost respins. Acesta va fi predat autorităților române

Recursul lui Darius Vâlcov a fost respins. Acesta va fi predat autorităților române

Alina Gorghiu tocmai a anunțat că autoritățile de justiție din Italia au respins recursul lui Darius Vâlcov care urmează să intre la închisoare, pentru 6 ani, în România.

Vă informez că, astăzi, Curtea Supremă de Casație a Italiei a respins ca inadmisibil recursul lui Vâlcov Darius Bogdan. Astfel, a rămas definitivă hotărârea Curții de Apel din Napoli prin care s-a DISPUS PREDAREA, autorităților competente ale României, în executarea mandatului european de arestare emis la 3.5.2023 de către Tribunalul București în dosarul penal referința nr. 2018/2015, pentru executarea pedepsei de 6 ani închisoare aplicată acestuia prin sentința nr. 74 din 8.2.2018, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție a României, devenită executivă în urma deciziei penale a aceleiași Înalte Curți nr. 38/02.05.2023, pentru infracțiunile de trafic de influență și spălare de bani săvârșite în România în perioada 2009-2013.

Zilele următoare se așteaptă primirea comunicării oficiale a hotărârii către autorităților române și continuarea demersurilor pentru predarea efectivă a lui Vâlcov Darius Bogdan,” a anunțat Alina Gorghiu, ministru al Justiției, pe Facebook.

Editor: I.F.A.