You are currently viewing ASF vrea să prelungească valabilitatea poliţelor RCA emise de Euroins

ASF vrea să prelungească valabilitatea poliţelor RCA emise de Euroins

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a înaintat o propunere guvernului de a prelungi valabilitatea poliţelor emise de Euroins, care ar înceta de drept pe 8 septembrie 2023, cu încă 90 de zile, potrivit declaraţiilor făcute de Valentin Ionescu, director în cadrul ASF, la un post de televiziune.

Dacă perioada de valabilitate se măreşte cu trei luni înseamnă că majoritatea poliţelor vor expira până în decembrie şi nu ar mai exista situaţia restituirilor de primă. Pe de altă parte, în cele trei luni gaura la FGA ar putea să se adâncească şi mai mult.

ASF a retras autorizaţia de funcţionare a Euroins România pe 17 martie 2023, moment în care s-a constatat insolvenţa şi s-a demarat promovarea procedurii de faliment împotriva companiei.

Conform ultimelor cifre, în luna iunie mai erau circa 2 milioane de şoferi cu poliţe RCA active emise de Euroins. Având în vedere numărul încă mare de asiguraţi care încă au poliţă la Euroins, şansele ca în cele trei luni de valabilitate extinsă să producă în continuare daune, adâncind gaura la FGA sunt foarte mari.

Săptămâna trecută, ASF a propus un alt proiect prin care măreşte perioada dintre emiterea poliţei RCA şi momentul în care intră în valabilitate de la 30 de zile la 60 zile.

Editor: I.F.A.