You are currently viewing Sorin Ion: profesorii care nu și-au primit încă banii pentru lucrările corectate la examene vor fi plătiți după sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

Sorin Ion: profesorii care nu și-au primit încă banii pentru lucrările corectate la examene vor fi plătiți după sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

Profesorii care nu au primit până acum banii pentru corectarea lucrărilor la examenele naționale, inclusiv pentru echivalarea probelor de competențe de la Bacalaureat cu mediile din liceu, ar putea fi plătiți după sesiunea de toamnă a examenului, a declarat ecretarul de stat Sorin Ion din Ministerul Educației pentru Edupedu.ro. „Unele județe așteaptă să deruleze și a doua etapă de Bacalaureat ca să facă plata la pachet”, a precizat dâmbovițeanul.

„De la județ la județ depinde, unele județe așteaptă să deruleze și a doua etapă de Bacalaureat ca să facă plata la pachet. În principiu noi aprobăm cam toate deschiderile de credite pe examene. Dacă a cerut județul X deschidere de credite, i-am făcut. Dacă nu i-am făcut și ne cere în august ca să includă atunci, îi deschidem atunci. Unele județe așteaptă și sesiunea din toamnă ca să facă plata la pachet pentru că sunt mulți profesori care participă și la sesiunea din iunie, și în august”, a spus secretarul de stat.

Luni, 7 august, a început echivalarea probelor de competențe cu mediile din liceu la Limba română, limbi străine și Tehnologia Informației, la examenul național de Bacalaureat 2023, pentru sesiunea august-septembrie. Profesorii care lucrează la echivalarea probelor de competențe de la Bacalaureat 2023 cu mediile din liceu ale candidaților la Limba română, Limbi moderne și Tehnologia informației (TIC) / Informatică trebuie plătiți ca evaluatori la aceste probe, a anunțat Ministerul Educației.

AUTOR: F.S.