You are currently viewing Intervenții dificile, pentru salvamontiști, în ultimele 24 de ore. Una dintre acestea s-a desfășurat în Bucegi

Intervenții dificile, pentru salvamontiști, în ultimele 24 de ore. Una dintre acestea s-a desfășurat în Bucegi

Prima zi din minivacanța de Sfânta Maria a fost una încărcată pentru salvamontiștii din toată țara. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 23 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor, unul dintre acestea fiind pentru salvamontiștii Dâmbovițeni.

În cazul acestor intervenții au fost salvate 26 persoane, 3 dintre acestea fiind predate Sericiului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital și 4 persoane au fost predate la elicopterul SMURD pentru transport aerian la spital.

S-au mai primit 38 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană.

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane şi text

Una dintre cele mai dificile intervenții a avut loc în munții Bucegi unde un barbat de 60 de ani din Sibiu a incercat sa urce cu cativa prieteni pe Valea Seaca dintre Clăi. Când mai avea putin sa iasa in Brâul lui Răducu, a cazut si a suferit o luxatie la un picior. Ghinionul lui nu s-a terminat aici, întrucât in cadere a vrut sa se tina de un bolovan, dar acesta s-a desprins si i-a cazut pe celalalt picior, ceea ce i-a provocat un traumatism sever. Pentru ca nu se mai putea deplasa, a cerut ajutor salvamontistilor.

O echipa terestră a plecat imediat spre locul accidentului si pentru ca victima se afla intr-o zona destul de greu accesibila, s-a cerut si ajutorul unui elicopter. Aceste a intervenit mai repede si a evacuat victima din munte.

AUTOR: F.S.