You are currently viewing PSD Găești îi solicită primarului Grigore Gheorghe să restabilească liniștea și încrederea pacienților în Spitalul din orașul dâmbovițean

PSD Găești îi solicită primarului Grigore Gheorghe să restabilească liniștea și încrederea pacienților în Spitalul din orașul dâmbovițean

Ape tulburi și agitate, la Spitalul Orășenesc Găești, devenit de luni bune un adevărat câmp de bătălie, ceea ce umbrește cumva sumele mari de bani și echipamentele care au fost achiziționate pentru unitatea medicală. Pe fondul neînțelegerilor dintre managerul unității și câteva cadre medicale, de ceva timp, la spital curg sesizările, controalele, măsurile de conformare și chiar amenzile. Astfel de petiții au ajuns chiar și la București, la Curtea de Conturi și la alte instituții cu prerogative de control, din județ.

Nu a durat mult până ce bătălia a prins și zona politică, primarul orașului fiind susținător al managerului Laurențiu Belușică, iar opoziția cerând să se facă cumva ordine, pentru ca activitatea medicală să poată fi continuată în cele mai bune condiții. Printre cei care au luat poziție în acest scandal se numără și social democratul care și-a anunțat deja candidatura la următoarele alegeri locale, Alexandru Iorga.

PSD Găești îi solicită URGENT primarului Grigore Gheorghe să restabilească liniștea și încrederea pacienților în Spitalul Găești.
Prin atitudinea sa publică inacceptabilă, demonstrează că este una dintre sursele conflictului care trenează în sănătatea găeșteană.
Ca primar și om politic, Grigore Gheorghe a avut și are instrumentele dezamorsării crizei de la Spitalul Găești.
În schimb, a ales calea războiului și a acuzațiilor, complicând și mai mult situația pacienților găeșteni.
Consilierii locali PSD au inițiat, în cadru instituțional, medierea scandalului de la Spitalul Găești. Cu toate acestea, primarul și consilierii PNL au preferat să-și mențină atitudinea sfidătoare și lipsită de respect, care demonstrează nu numai imaturitate politică, dar și reaua credință față de ceea ce se întâmplă astăzi în sănătatea găeșteană.
PSD nu a intenționat și nu intenționează să dezbată fondul problemelor grave cu care se confruntă spitalul, întrucât nu se substituie autorităților cu atribuții în acest sens.
Se impune însă restabilirea climatului de normalitate și asigurarea găeștenilor că actul medical nu este viciat de tensiunile personale și profesionale acumulate în ultima perioadă în spital.
Sănătatea și modul în care serviciile medicale sunt livrate cetățenilor reprezintă prioritatea noastră, așa cum ar trebui să fie pentru oamenii politici responsabili, ipostază în care actualul primar al Găeștiului nu se regăsește.
Grigore Gheorghe nu a fost ales să facă acuzații pe Facebook, ci să identifice soluții.
De aceea, mai ales acum, în al 12-lea ceas, îi cerem să renunțe la jocurile politice și să-și asume criza prelungită din Spitalul Găești”, scrie Iorga, pe pagina sa de socializare.

AUTOR: F.S.