You are currently viewing Roberto Mancini şi-a dat demisia din funcţia de selecţioner al Italiei

Roberto Mancini şi-a dat demisia din funcţia de selecţioner al Italiei

Roberto Mancini (58 de ani) și-a dat demisia din postura de selecționer al naționalei Italiei, deși mai avea contract până în 2026. Știrea a fost confirmată de federația italiană, care a anunțat că va comunica în curând numele noului antrenor.

Ajuns pe banca „Squadrei Azzurra” pe 15 mai 2018, Roberto Mancini a renunțat în cursul zilei de duminică, 13 august, la funcția de selecționer al Italiei. Vestea plecării lui Roberto Mancini i-a șocat pe italieni, deoarece antrenorul acceptase să devină coordonatorul tuturor loturilor Italiei, începând cu U20.

Se încheie astfel o pagină importantă din istoria Azzurrilor, pornită în mai 2018 și încheiată cu turneul final al Ligii Națiunilor. La mijloc, triumful de la Euro, a comunicat FIGC.

Presa din Italia scrie că motivul demisiei lui Mancini a fost cauzat fie de un conflict intern, fie de o ofertă uriașă din Arabia Saudită.

Conform sondajului Sportmediaset la care au participat peste 7.000 de fani, favorit să preia banca „Squadrei Azzurra” este Luciano Spalletti.

Antrenorul italian a rămas liber de contract după despărțirea din această vară de Napoli, cu care a câștigat titlul în Serie A. Luciano Spalletti deține nu mai puțin de 42% din voturi. Următorul pe listă este Antonio Conte (30%), de asemenea, liber de contract.

Federația Italiană de Fotbal anunță că a luat act de demisia lui Roberto Mancini din funcția de comisar tehnic al echipei naționale a Italiei, primită ieri seara târziu”, a mai precizat FIGC.

Editor: I.F.A.