You are currently viewing Rusia a deschis focul asupra unei nave civile în Marea Neagră

Rusia a deschis focul asupra unei nave civile în Marea Neagră

Marina rusă a tras focuri de avertisment asupra unei nave civile în Marea Neagră. Este vorba despre o navă civilă cargo sub pavilion Palau care, potrivit autorităților ruse, nu a oprit pentru a fi verificată dacă transporta mărfuri interzise.

Incidentul a avut loc duminică, 13 august, în jurul orei 6:40, ora Moscovei, în partea de sud-vest a Mării Negre. Nava rusă de patrulare a solicitat navei Sukra Okan să oprească pentru a fi inspectată, dar căpitanul navei de mărfuri nu a răspuns solicitării.

Potrivit agențiilor Interfax și TASS, care citează un comunicat al Ministerului rus al Apărării, nava Vasily Bykov a Marinei ruse a oprit cu forța nava de mărfuri Sukra Okan, sub pavilion Palau, care se îndrepta spre portul ucrainean Ismail din Marea Neagră. Nava, cu tonaj de 2155, are ca port de origine Istanbul.

Potrivit datelor companiei Refinitiv, nava se afla în apropiere de coastele Bulgariei şi se îndrepta către portul românesc Sulina, notează Reuters, citată de Agerpres.

Este prima dată când Rusia deschide focul asupra unei nave comerciale în afara teritoriului ucrainean de la ieşirea sa anunţată din acordul privind cerealele, luna trecută, mai consemnează Reuters.

Editor: I.F.A.