You are currently viewing Manchester City a câștigat în premieră Supercupa Europei

Manchester City a câștigat în premieră Supercupa Europei

Manchester City a cucerit în premieră Supercupa Europei la fotbal, după ce a învins-o pe Sevilla FC cu 5-4 la loviturile de departajare, într-un meci în care scorul a fost egal, 1-1 (0-1), la finalul celor 90 de minute regulamentare.

Campioana Europei şi-a trecut în palmares şi acest trofeu, după un meci animat, în care a intrat mai greu, informează Agerpres. Sevilla, câştigătoarea Europa League în sezonul trecut, a deschis scorul prin Youssef En-Nesyri (25), dar ”cetăţenii” au egalat după pauză prin tânărul Cole Palmer (63).

La loviturile de departajare (UEFA a renunţat la disputarea prelungirilor pentru acest trofeu), elevii lui Pep Guardiola au transformat totul, prin Erling Haaland, Julian Alvarez, Mateo Kovacic, Jack Grealish şi Kyle Walker (cu şansă), în timp ce pentru andaluzi au fructificat Lucas Ocampos, Rafa Mir, Ivan Rakitic şi Gonzalo Montiel, iar fundaşul sârb Nemanja Gudelj a şutat în bara transversală.

Sevilla a jucat a şaptea sa Supercupă a Europei, egalând-o pe AC Milan. Doar FC Barcelona (9) şi Real Madrid (8) au jucat de mai multe ori pentru acest trofeu. Andaluzii l-au câştigat o singură dată, în 2006, 3-0 cu FC Barcelona.

Manchester City, care a jucat în premieră pentru Supercupa Europei, a devenit al 40-lea club care are această onoare. City este a şasea echipă din Albion care cucereşte trofeul şi a treia în ultimii cinci ani, după Liverpool (2019) şi Chelsea (2021). Zece din ultimele 11 ediţii ale Supercupei Europei au fost câştigate de deţinătoarele trofeului Champions League.

Editor: I.F.A.