You are currently viewing Peste 2.600 de candidați nu s-au prezentat la proba de Limba română la BAC 2023, sesiunea de toamnă

Peste 2.600 de candidați nu s-au prezentat la proba de Limba română la BAC 2023, sesiunea de toamnă

Un număr de 2.629 de candidați nu s-au prezentat la prima probă a examenului de Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, respectiv cea la Limba română.

Astfel, au fost prezenți 14.971 de candidați din cei 17.621 de candidați care și-au exprimat opțiunea de a susține această probă. De asemenea, 21 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă, a anunțat Ministerul Educației.

Următoarele probe scrise sunt programate astfel:

Joi, 17 august: Proba obligatorie a profilului – proba E.c)

Vineri, 18 august: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d)

Luni, 21 august: Limba și literatura maternă – proba E.b).

Afișarea primelor rezultate, în format anonimizat  va avea loc în data de 25 august (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format standard/letric, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Rezultatele finale vor fi comunicate marți, 29 august.

Editor: I.F.A.