You are currently viewing Tânărul care a ucis două persoane la 2 Mai a avut dosar la DIICOT pentru droguri, dar procurorii au renunțat la urmărirea penală

Tânărul care a ucis două persoane la 2 Mai a avut dosar la DIICOT pentru droguri, dar procurorii au renunțat la urmărirea penală

Tânărul de 19 ani care a omorât doi oameni când conducea pe şoseaua dintre Vama Veche și 2 Mai, sub influenţa unor substanţe stupefiante, a avut dosar pentru posesie de droguri, deschis la DIICOT, anul trecut.

Vlad Pascu a scăpat de acuzaţii,  sub motivul că era vorba de o cantitate mică de droguri.

Procurorii DIICOT au renunțat la urmărirea penală, pentru că tânărul a fost prins doar cu 0,68 g cannabis, scrie Libertatea. Iar hotărârea procurorilor a fost confirmată definitiv de Tribunalul București.

Urmările care s-ar fi putut produce din perspectiva afectării sănătății publice au fost reduse, elementul material (deținere) nefiind în măsură să releve un mod elaborat de comitere a faptei, prin mijloace de natură să indice un pericol social ridicat”, a precizat judecătorul în motivare.

Matei-Vlad Pascu a fost prins, pe 3 februarie 2022, având asupra sa „0,68 g canabis, în vederea consumului”.

Pe numele lui, DIICOT a deschis un dosar penal pentru infracţiunea de deținere de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu.

Apoi, pe 21 decembrie, procurorii au emis ordonanță de renunțare la urmărire penală, invocând „cantitatea mică de droguri de risc deținută, faptul că suspectul a avut o atitudine sinceră, precum și existența unei disproporții vădite între cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea unui proces penal și gravitatea urmărilor produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârșirea infracțiunii”.

Legea prevede că deținerea fără drept de droguri de risc pentru consum propriu este pedepsită cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Însă procurorii DIICOT au apreciat că nu există un interes public în urmărirea în continuare a suspectului.

La aprecierea interesului public sunt avute în vedere și persoana suspectului sau a inculpatului, conduita avută anterior săvârșirii infracțiunii, atitudinea suspectului sau a inculpatului după săvârșirea infracțiunii și eforturile depuse pentru înlăturarea sau diminuarea consecințelor infracțiunii”, susţinea DIICOT.

Editor: I.F.A.