You are currently viewing După Danemarca și România, Grecia este a treia țară care va antrena piloți ucraineni pe avioane F-16

După Danemarca și România, Grecia este a treia țară care va antrena piloți ucraineni pe avioane F-16

Grecia va antrena piloţi ucraineni pe avioane de luptă F-16, au anunțat luni seară, într-o conferință de presă comună, la Atena, liderii celor două ţări, premierul grec Kyriakos Mitsotakis și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit CNN.

“Astăzi, avem rezultatul important pentru coaliția aviatică. Grecia va lua parte la pregătirea piloților noștri pe aeronavele F-16. Sunt recunoscător pentru această propunere. Suntem recunoscători că va exista un sprijin de apărare din partea Greciei pentru Ucraina. Echipele noastre discută detaliile relevante”, a declarat Volodimir Zelenski în timpul  conferinței de presă, fără a oferi detalii în legătură cu antrenamentele.

Grecia se va alătura astfel României și Danemarcei, țările care au anunțat deja că vor oferi antrenamente piloților și inginerilor ucraineni.

În timpul discursului, președintele ucrainean a mai anunțat că Grecia va oferi Ucrainei un nou pachet de ajutor și că “companiile grecești sunt pregătite să ia parte la transportul de cereale ucrainene”.

De asemenea, Grecia s-a alăturat țărilor membre G7 care oferă Ucrainei garanții de securitate.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a subliniat, de altfel, că Grecia va ajuta la reconstrucţia Ucrainei, cu accent pe oraşul Odesa.

 

Editor: I.F.A.