You are currently viewing Radu Popa, deputat: Poliția Română e o poantă

Radu Popa, deputat: Poliția Română e o poantă

Un șofer de 19 ani care a codus drogat, a intrat sâmbătă cu maşina într-un grup de pietoni și a ucis doi tineri, rănind alți trei. Ulterior producerii accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei, fiind depistat de poliţişti, la scurt timp, în staţiunea Vama Veche. Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Băiatul a fost vizat în 2022 de un dosar penal instrumentat de DIICOT, pentru deținere de droguri de risc pentru consum propriu. Procurorul a dispus însă renunțarea la urmărirea penală, soluție care vizează majoritatea dosarelor de acest fel. Tribunalul București a confirmat soluția pe 10 ianuarie 2023.

Mai mult decât atât, cu puțin timp înainte de a produce teribilul accident, șoferul fusese oprit de poliție și deși avea în mașină o țigară artizanală tip joint și o folie marcată bromazepan care conținea 4 pastile a fost lăsat să plece deoarece la etilotest rezultatul a fost zero. Peste mai puțin de 3 ore, ucidea doi tineri,

Situația este aspru criticată de parlamentarul de Dâmbovița Radu Popa, care într-o postare publicată pe pagina sa de socializare numește Poliția Română „o poantă”.

Criminalul de la Vama Veche a fost oprit de poliție de două ori inainte de accident si la un control i s-au găsit droguri in mașină iar in buzunar avea marijuana. Cu toate acestea, șoferul a fost testat doar pentru alcool si lăsat să conducă.
Tocmai consumase cocaină, amfetamină și metamfetamină.
Inculpatul care s-a urcat drogat la volan și a ucis doi oameni fusese oprit anterior de polițiști, care au găsit în mașina sa substanțe suspecte a fi droguri, însă șoferul a fost testat doar pentru consumul de alcool, după care a fost lăsat să plece. Câteva ore mai târziu, acesta a intrat într-un grup de tineri între stațiunile Vama Veche și 2 Mai.
Spune Politia Română: “În ziua de 19 august, în jurul orei 00:40, un bărbat a sunat la SNUAU 112 și a sesizat despre faptul că pe DN39, între Vama Veche și 2 Mai, un autoturism circulă cu posibile încălcări ale legislației rutiere.
În jurul orelor 02:40 autoturismul a fost depistat circulând pe DN39, din Vama Veche.
Au fost legitimat conducătorul și doi pasageri. În urma controlului, într-un pachet de țigări a fost găsit un joint cu marijuana și patru pastile de bromazepam (benzodiazepină), drog de mare risc.
Șoferul a fost condus cu autospeciala la sediul Poliției Vama Veche unde a fost testat doar cu aparatul etilotest (pentru alcool) care a indicat valoarea „zero”.
A fost prezent în acel sediu până la 04:30, după care a fost lăsat să plece.”
La 05:25 a comis accidentul.
Poliția Română e o poantă pe care Garcea a clasicizat-o la Pro tv după ce plutonierul Căpșună o făcuse celebră prin BD.

AUTOR: F.S