You are currently viewing Cătălin Chirilă, medalie de argint la Mondialele de kaiac-canoe, la 1.000 de metri

Cătălin Chirilă, medalie de argint la Mondialele de kaiac-canoe, la 1.000 de metri

Cătălin Chirilă a câștigat medalia de argint la canoe 1000 m, astăzi, în cadrul campionatelor Mondiale de la Duisburg. E a doua medalie cucerită de sportivul nostru, care s-a încoronat campion ieri, la 500 de metri.

Românul de 25 de ani a fost învins de marele său rival, cehul Fuksa, dar l-a depășit pe neamțul Brendel. Canoistul legitimat la CSA Steaua se calificase în ultimul act cu al doilea timp și spera la medalia de aur. A plecat excepţional, fiind primul după 250 de metri, dar, uşor-uşor, a pierdut ritmul. Din fericire pentu Chirilă, finishul său a fost suficient de puternic pentru medalia de argint, el terminând proba în 3 minute, 45 de secunde şi 958 de sutimi.

Odată cu rezultatul de azi, Chirilă a obţinut şi biletele pentru Jocurile Olimpice, Mondialul contând pentru calificarea la Paris (primii 6 din finală au obţinut calificarea la competiţia de anul viitor, din Franţa).

Tot azi, Ilie Sprincean şi Oleg Nuţă au cucerit bronzul în finala de C2 pe distanţa de 1000 de metri, la Campionatele Mondiale de la Duisburg.

Editor: I.F.A.