You are currently viewing Stația GPL care a explodat aseară la Crevedia aparține fiului primarului din Caracal și avea activitatea suspendată de ISU

Stația GPL care a explodat aseară la Crevedia aparține fiului primarului din Caracal și avea activitatea suspendată de ISU

Stația GPL care a explodat aseară, în județul Dâmbovița și a provocat 46 de victime la Crevedia, dintre care 26 de pompieri, îi aparține fiului primarului din Caracal, Ion Doldurea. Firma se numește Flagas SRL și administrează, după toate informațiile, o stație GPL dezafectată, folosită ca depozit de gaz. Conform datelor obținute de Digi24, la Crevedia s-ar fi aflat 6 cisterne GPL, fiecare cu o capacitate de 10 000 de litri fiecare. Surse oficiale susțin că motivul producerii tragediei ar fi faptul că doi cetățeni ar fi încercat, în cursul zilei de sâmbătă, să mute gaz dintr-o cisternă în alta.

Jurnaliștii Digi au stat de vorbă cu primarul din Caracal, care a confirmat că este vorba despre firma fiului său și că această stație nu funcționa în acest moment astfel că nu înțelege cum s-au produs aceste explozii. Edilul nu se afla aseară în țară, ci căuta un avion pentru a ajunge cât mai urgent în România, să fie alături de fiul său, care se afla în Dâmbovița, urmând să dea declarații cu privire la situația stației GPL, unde s-a petrecut nenorocirea.

Edilul din Crevedia a transmis pe pagina de Facebook a primăriei pe care o conduce că locul unde a avut loc explozia urmată de incendiu era mai degrabă un depozit de GPL, după ce activitatea de vânzare de carburanţi către cetăţeni a fost suspendată de ISU.

„Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU, nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni. Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau. Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”.

AUTOR: F.S.